פרופסור דוד צדוק
מומחה למחלות עיניים, קטרקט, ניתוחי קרנית ולעין יבשה

(32) Comments

  • טלי
    10 ביולי 2018

    שלום לך פרפ' צדוק
    סליחה שאני מפריעה לך בימי החופשה שלך
    הייתי היום במרפאה לביקורת עם בני צבי שעבר קרוס לינקין בעשירי ליוני
    לא היה את מי לשאול מה ההמשך,
    מה עם טיפות העיניים שהוא מטפטף האם להמשיך או להפסיק
    ןמה עם ביקורת
    אודה לך מאד -אם תענה לי -במיוחד מה עם הטיפות
    תודה וחופשה נעימה

    • 11 ביולי 2018

      יש להזליף סטרודקס חודש מהטיפול. אפשר לרדת ל 2 ביום. אני מבין שקבעו לכם יועד לבדיקה. להתראות

  • טלי
    20 ביוני 2018

    בני בן ה16 עבר קרוסלינקינג לפני 10 ימים כמה זמן אסור לו ללכת לשחות בברכה
    אודה מאד על תשובה מהירה
    תודה

  • טלי
    8 במאי 2018

    היכן אפשר לקבל מידע אודות RE CXL
    קיבלתי הסבר במרפאה אבל אני רוצה לקרוא שנית על כך

    • 8 במאי 2018

      מה שיש באתר שלי זה מדוייק רק שזה כבר לא במסגרת מחקר אלא טיפול שיגרתי ובנוסף במכשור החדש מקרינים אור UV רק 10 דקות

  • מלי
    8 במרץ 2018

    שלום
    מעונינת לברר יעילות טיפול tpk לקרנית עכורה
    ולתאם בדיקת התאמה ומה מחיר הטיפול

    • 9 במרץ 2018

      טיפול PTK נועד לטפל בעכירויות שיטחיות של הקרנית. יש לבצע בדיקת OCT או צילום שיימפלונג להעריך עומק העכירות על מנת לקבוע האם הטיפול רלוונטי. יש לזכור שטיפול זה עלול לגרום לשינוי במספר משקפיים.
      הטיפול רק במכוני לייזר להסרת משקפיים. בעוד כחודשיים נציע טיפול זה במחלקת העיניים בשערי צדק אותה אני מנהל.

  • דוד אליאס
    19 בנובמבר 2017

    לפני עשר שנים עברתי אצלך ניתוח מוצלח מאד של השתלת קרנית בעין שמאל , בגלל מחלה בעין הזדקק לניתוח קטראקט יחד עם השתלת קרנית בעין ימין, כשלוש שעות לאחר ניתוח עכב לחץ חזק של 60 בעין הוצא הגז מבלון שהיה אמור לשמור על השתל , היום לאחר שבוע הוחלט שוב להכניס בלון גז לעין , כרגע סובל מבצקת בעין ומטופל במי מלח , טיפות אנטביוטיקה וטיפות על בסיס סטרואידים, השאלה בגלל שבפעם קודמת העין דחה את הבלון האים הטיפול היחיד זה שוב החדרה של בלון גז לעין או שיש אפשרות אחרת

    • 22 בנובמבר 2017

      סביר להניח שבוצע ניתוח השתלת קרנית אחורית DMEK או DSAEK. את שתל הקרנית הנל מצמידים למקום עי בועת אוויר . לעיתים הבועה גורמת לעליית לחץ בעין ויש לנקזה. הבעיה בניקוז מוקדם של בועת האוויר היא בהיפרדות השתל ממקומו ואז יש צורך בבועת אוויר נוספת.
      השאלה היא האם השתל לא הוכנס הפוך ואז בכל מקרה הוא יפרד ממקומו ללא קשר לבועת האוויר

  • 12 בינואר 2017

    הי בוצע ניתוח לייזר לפני 4 שנה, ככל הנראה לא היו אמורים לנחת עם עובי קרנית כמו שלי.
    כרגע בעין שמאל בעיה של עיוות הקרנית, קרוס-לינקין, הראיה מרוחה ומטושטשת.
    האם אתה ממליץ על ניתוח השתלת קרנית או טיפול באור?
    אודה למידע כיצד אוכל לשפר את הראיה ולעצור את הבעיה

    • 12 בינואר 2017

      אם נוצרה בקרנית תופעה דמויית קרטוקונוס אז כדאי לעשות קרוסלינקינג על מנת לעצור את ההתקדמות ולהרכיב עדשת מגע. כל טיפול אחר (אני חוזר,אבל כל טיפול אחר) לא יבטיח לך שלא תזדקק לעדשות מגע.

  • שלמה
    4 בספטמבר 2014

    שלום
    אם יש לי מספר שעולה ועולה והיום אני בן 31 והמספר עומד על 15 בערך הייתי אצל ראש מחלקה בהדסה שהתנה ניתוח לייזר רגיל בעצירת המספר אבל לצערי הוא ממשיך לעלות, האם יש פתרון לזה ועוד האם מדובר בהוצאה שהקופ״ח עוזרת או ביטוח לאומי?

    תודה

    • 6 בספטמבר 2014

      אין שיטה לעצור את עליית המספר. אם אין קטרקט המתפתח וגורם לשינוי במספר אז ניתן לנסות משקפיים ביפוקל עם פס רחב במרכז. תאורטית זה אמור להאט את עליית המספר . הרוסים עשו ניתוחים לחיזוק לובן העין (סקלרה), עי השתלת סקלרה מתורמים שנפטרו.

  • 8 ביוני 2014

    רציתי לשאול ,אני אחרי השתלת קרנית בעין שמאל כבר חודש וכמה ימים וקשה לי לתפקד העין מאוד אדומה ודומע המון וקשה לי בשמש.האם זה מצב נורמאלי ?הרופה נתן לי לקחת סטרודקס

    • 10 ביוני 2014

      תיתכן אי נוחות וסינוור אך אודם משמעותי לא אמור להיות לאחר חודש . יש לברר עם הרופא מדוע העין אדומה

      • 11 ביוני 2014

        פרופסור דוד צדוק תודה לך על היעוץ.באותו יום כבר הגעתי אל הרופה שניתח אותי ומיד שינה לי את הטיפות ולאחר יום אחד התחלתי להרגיש טוב ונעלמה ההדמומיות שהיתה לי.קצת עוד קשה לי לראות ברור וקצת מסנוור בזה אני יודע שצריך קצת יותר זמן.

  • משה
    13 במאי 2014

    ד"ר צדוק שלום

    הנני בן 27. לפני כשנה עברתי השתלת קרנית בעין ימין בשיטת ה-big bubble כיום שנה אחרי אני עם צילינדר 6 (לפני ההשתלה היה 10) ועם מספר 2. בבדיקה שגרתית (הרחבת אישונים) שעשיתי לפני כמה ימים בעין של ההשתלה התגלה קטרקט שהוגדר במצב בינוני+ וכן חור ברשתית בעין ימין. כמו כן נתגלו בעין שמאל (העין הדומיננטית שרואה מצוין אך עברה ניתוח crosslinking) שלושה חורים ברשתית.

    הרופא ממליץ על ניתוח קטרקט בימין. את החורים ברשתית הוא סגר בעזרת לייזר. בעיות כלליות שיש לי הינה אסטמה וכבד שומני.

    שאלותיי אם כן:
    1. ממה עשויים להיגרם חורים ברשתית? האם יש לבדוק קיומה של מחלה כללית מסוימת?
    2. האם ניתוח קטרקט בעין המושתלת לא עשוי להביא לדחייה של השתל?

    בתודה מראש על המענה

    • 13 במאי 2014

      סביר להניח שהחורים ברשתית שלך הם חורים ניוונים ללא מחלות .
      הסיכוי לדחיית שתל נמוך מאחר ויש לך את האנדותל של עמצך ולא של תורם . אם כי תיתכן דחייה סטרומלית אך זה נדיר
      הכי חשוב לוודא שאכן יש צורך בניתוח קטרקט . תבקש להיבדק עי רופא נוסף טרם ההחלטה על ניתוח קטרקט . אם אכן אתה זקוק לניתוח הקטרקט כדאי לשקול הורדת הצילינדר עי פתיחת הצלקת הניתוחית בחלקים מסויימים של הצלקת או להשתיל עדשה עם תיקון צילינדר (עדיף לנסות לפתוח את הצלקת)

    • 18 במאי 2014

      1. סביר להניח שהחורים ברשתית הם ניוונים ולא דורשים כל טיפול אלא אם יש סימנים של קרע ולא חור ניווני.
      2. כל מצב של ערעור המערכת החיסונית כולל ניתוחים, מחלות חום, חיסונים ועוד עלולים לגרום לדחיית שתל . דחיית שתל בביג-בבל נדירה אך תיתכן דחייה של הסטרומה . לכן חייב להיות במעקב . כדאי לוודא שחייה ניתוח קטרקט טרם החלטה סופית לנתח

  • יחיעם הדס
    10 במרץ 2014

    איך ניתן ליצור קשר עמך ?

  • בר
    10 בפברואר 2013

    שלום רב
    שמי בר אני בת 25, סובלת מקרעטוקנוס מתקדם בשתי העניים , מרכיבה כ13 שנה עדשות מגע קשות ,עין ימין ללא עדשת מגע כבר שנים מכיוון שהיא לא מצליחה לקלוט עדשה לעומת עין שמאל שכן מצליחה לקלוט אבל עדיין הראייה מאוד ירודה , יש המון דלקות וחוסר תפקוד מוחלט לעיתים. אני מנסה להתחיל איזשהו תהליך לניתוח , לא כל כך ברור לי איך אני עושה את זה, האם זה ממומן ע"י קופות החולים או שאני אצטרך להשיג מימון? מהם אחוזי ההצלחה? האםם גם לאחר הניתוח אצטרך להרכיב עדשות מגע? האם אי פעם אוכל לראות ללא עזרים נלווים?

    אשמח לקבל תשובה מפורטת.. תודה מראש…

    • 10 בפברואר 2013

      השתלת קרנית נועדה לאפשר לראות טוב יותר עם עדשת מגע . ההשתלנ לא תעשה אותך בריאה. הניתוח נעשה במערכת הציבורית בחינם או במערכת הפרטית תמורת תשלום . אחוזי ההצלחה נמדדים לפי שקיפות קרנית . כ 70% מהמנותחים עם קרנית שקופה לאחר 10 שנים

  • 21 בדצמבר 2012

    אני חייב לעבור ניתוח להשתלת קרנית וזאת עקב קרטוקונוס מתקדם ,
    מה הסיכון בניתוח והפגיעה בראייה ?

    • 21 בדצמבר 2012

      רוב הסיכויים שראיתך תשתפר עם עדשות מגע. הניתוח נועד לאפשר להרכיב עדשת מגע הוא לא נועד לעשות אותך בריא. הסיכונים הם דחיית שתל , כישלון של השתל, זיהום בשתל, קטרקט, צילינדר גבוה מאוד

  • דר' דויד צדוק
    1 בדצמבר 2012

    כדאי לשקול השתלה של השיכבה האחורית אך שוב זה תלוי במבנה החלק הקידמי של העין לאחר ניתוח הקטרקט. לגבי חדות ראיה קשה לענות מאחר ותלוי אם יש בצקת ברשתית בעיקבות ניתוח הקטרקט
    אשמח לעזור לך בבית חולים אסף הרופא

  • 29 בנובמבר 2012

    תודה אך הבנתי ששכבת האנדותל נפגעה בשל ניתוח ממושך ומסובך אז למה להחליף שכבה אחורית?האם תוך כדי הניתןח יש מצב שהרופא מסנה תוכנית? האם יחליפו את העדשה בניתוח ואיך ידעו את מספרה אם לא בודקים קודם? מה זה A.VIT אחרי ולפני העדשה.האם אתה מכיר מקרים שהצליחו במצב כמו זה??והאם יש לך רופא מומחה הכי טוב שיש למקרה זה?למה רופאים מנתחים עושים טעויות כה גורליות ושולחים בהינף יד להשתלה ולא לוקחים אחריות?? תודה ל.ש

  • ש. לוסיאן
    15 בנובמבר 2012

    שלום

    האם נפגשת במקרה של השתלת קרנית על עדשה קדמית {שהוכנסה לאחר שרופאה קרעה את הקופסית}

    יש כרגע בצקת בקרנית ורופאים שוקלים השתלה בשיטת שכבה אחת האם יש סיכוי להצלחה וניסיון ,כרגע יש לי עננות כבדה שטיפות נתרן כלורי ולוטמקס לא עזרו. תודה ל. ש.

    • 15 בנובמבר 2012

      אם יש מספיק מרווח בין הקרנית לעדשה אז כדאי לנסות השתלת קרנית בעובי חלקי . כלומר להשתיל רק את השיכבה האחורית , אם לא יצליח תמיד ניתן להשתיל שתל בעובי מלא

  • זוהיר
    13 ביולי 2011

    מה האפשריות לתיקון הראיה עם צילנידר גבוה ומספר גבוה (12)
    לאחר השתלת קרנית בעובי מלא
    האם ניתן לבצע תיקון בלייזר ?

    • 14 ביולי 2011

      זוהיר
      אם יש צילינדר גבוה לאחר השתלת קרנית ניתן לתקן עי חתכים בקרנית, הוספת תפרים, או ניתוח לייזר
      יש לעשות טופוגרפיית קרנית ואז לשקול כל אחת מהשיטות הנ"ל
      בברכה
      דר' דויד צדוק

    • 6 באוגוסט 2011

      זוהר
      להערכתי עניתי לך במייל הפרטי שלך

שאלה לרופא