פרופסור דוד צדוק
מומחה למחלות עיניים, קטרקט, ניתוחי קרנית ולעין יבשה

(78) Comments

  • בר
    22 בנובמבר 2017

    למה לא נותנים לאחר הקרוסלינקניג את טיפות הלוקלין שמאלחשות את העין? הן כלכך מקלות ובלעדיהן הסבל כל כך גדול.
    כל הכדורים לא עורים לכאב המקומי חוץ מהטיפות הללו שהרופאה שמה רק בביקורת

    • 26 בנובמבר 2017

      לוקלין עלול לעכב את הריפוי. טיפול בהרבה משכחי כאב עוזר לרוב המטופלים

  • פרופ דויד צדוק
    21 ביולי 2016

    אכן יש התקדמות בתחום עדשות המגע כדאי לפנות לאופטומטריסט.
    קרוסלינקינג נועד רק לעצור התקדמות. אומנם הוא משטח קרנית אך ברוב המקרים זה לא ממש משפר את קמירות הקרנית וגם כאשר זה כבר משפר אז לא תמיד יהיה שיפור בחדות הראיה

  • בני
    20 ביולי 2016

    פרופ' צדוק שלום,
    מה הטיפול המומלץ במקרה וקרטוקונוס אינו מתקדם, או ישנם שינויים מנוריים בלבד על פני כמה שנים (בסביבות גיל > 50), אבל בכל זאת הראייה אינה חדה (קצר רואי) ולא ניתנת לתיקון ע"י התאמת משקפיים, בסביבת עבודה מול מחשב ובכלל ביום יום?
    תודה על המענה

    • 20 ביולי 2016

      כדאי להתאים עדשות מגע ועליהן משקפי קריאה כך תגיע לחדות ראיה מיטבית . אם אין התקדמות של קמירות הקרנית , הידקקות הקרנית או שינוי בפנים האחוריות של הקרנית, אז אין צורך בטיפולים העלולים להזיק ללא שיועילו כלל

      • בני
        20 ביולי 2016

        ההתעסקות בעדשות מגע מטרידה מאוד, ויש בה אי נוחות (מניסיון העבר), אם כי אני לומד מהפוסטים שלך שיש התפתחות ניכרת בתחום זה. אכן הוצע לי להשתמש בעדשות מגע קשות אבל בחרתי להישאר עם המשקפיים מסיבה זו.
        הבנתי שטיפול Cross Linking לא רק עוצר את התקדמות הקרטוקונוס אלא גם יכולה לשפר באופן משמעותי את חדות הראייה באמצעות שימוש של משקפיים רגילים בלבד. להבנתי הטיפול מחזק את הקרנית אבל גם מטפל בקמירות ובקוניות. אם יש בזה ממש, אולי עדיף טיפול Cross Linking למישהוא שאינו "מסוגל / סובל" עדשות??

  • אביטל
    28 באפריל 2015

    פרופ' צדוק שלום,
    האם הבנתי נכון שהטיפול לא מרפא את המחלה אלא רק עוצר את התקדמותה? במידה והמחלה תורשתית יש דרכים למנוע את התפרצותה?
    בברכה
    אביטל

    • 29 באפריל 2015

      אכן הטיפול נועד רק לעצור את התקדמות המחלה . לכן יש לטפל רק אם יש הוכחה להתקדמות (במיפיים חוזרים או בשינוי תכוף בצילינדר). אחד הדברים המזרזים את ההתקדמות הוא שיפשוף עיניים על כן יש להמנע מגירוד ושיפשוף העיניים

  • 17 בינואר 2015

    פרו"פ צדוק שלום ותודה על התיחסותך, שאלותי א הרי הקרטוקונוס אמור להתקדם אצל בני כפי שהוא התקדם בעין החלשה וכפי שהוא התפתח בעין החזקה, אם כך מדוע לא כדאי לעשות את הקרוס לינקינג בשלב הנוכחי? מה הרלוונטיות של המעכב?
    ב לגבי השתלה בעיין החלשה, ישנן שתי סוגי השתלןת אחת מלאה בה מוסרת כל קרנית החולה והשניה חלקית בה מושארת שכבה פנימית היא שכבת האנדותל של החולה ויתרונהבהפחתת סיכוי הדחייה, אם כך מה חסרונה ביחס להשתלה מלאה? האם לחולה יש את האפשרות לבחור באחת משתי השיטות?
    ג האם העדשה האיברידית יושבת טוב בעין כמו עדשה קשה רגילה? והאם היא משפרת ראיה בכל מקרה שעדשה קשה משפרת? האם גם היא בסל הבריאות?

  • 24 בדצמבר 2014

    פרופ דוד צדוק תודה על ההתיחסות המרשימה והמחכימה שאתה נותן !. מה המשמעות שאסף הרופא היחידי שקיבל היתר ממשרד הבריאות לטיפול בקרוס לינקינג? האם אסף הרופא מצליח יותר? ב האם אתה פרופ צדוק היחידישעושה זאת אצלכם באסף הרופא? מדוע אצלכם ובבתי חולים אחרים העלות היא כ 5000 אלפים ש"ח ובקפלן זה חינם, האם זה בגלל חוסר ניסיונם והרצון לרכוש יותר ניסיון, או שהם מסובסדים על ידי איזה קופה? לאחרונה התגלה אצל בני קרטוקונוס אשר ירש מימני ואני מחפש עבורו ויתכן גם עבורי את הנתיב אשר יתקדם, במסגרת זאת אני מעוניין שיבדק אצלך, אודה לך מאוד אם תכתוב לי כיצד הוא יכול לראותך. עודד ויס

    • 27 בדצמבר 2014

      כל מה שציינת שייך לעבר. כשנה שהטיפול בסל התרופות וללא עלות בכל בתי החולים. הטיפול פשוט מאוד ומבוצא בכל בתי החולים באותה רמה. לשם בדיקה תפנה לכל רופא עיניים מומחה קרנית קרוב למקום מגורך, כל מומחי הקרנית ממש טובים.
      תוכל להגיע אלי לבית חולים אסף הרופא 08-9779620/1 או פקס 08-9779627
      דויד

  • עדי
    4 בדצמבר 2014

    ערב טוב פרופ׳ צדוק
    אני סובל מקרטוקונוס בשתי העיניים. הבנתי מההתכתבויות פה שקרוס-לינקינג עוצר את התקדמות הקונוס, אך שאלתי היא, האם קיים היום טיפול לשיפור חדות הראייה?

    תודה מראש
    עדי

    • 4 בדצמבר 2014

      אתה תשמע הצעות לטיפול לייזר לתיקון ראיה וקרוסלינקינג. לדעתי זה לא רעיון טוב מאחר והלייזר מוריד את שכבות הקרנית הקדמיות שהן החזקות יותר ובכך מחלישים את הקרנית ואז מציעים לעשות קרוסלינקינג לחזק את הקרנית . זו שטות מוחלטת מה גם שהקרוסלינקינג לא עוזר ב 100% מהמטופלים אלא ב 90% מהמטופלים

  • איתן
    2 באוקטובר 2014

    שלום רב לכולם,
    יש לי קרטוקונוס והוצע לי טיפול בקרוסלינק.
    יש לי מספר שאלות:
    1. איך התחושה בעין לאחר הטיפול: כמו עדשה (קשה רכה)? מרגישים משהו שונה בעין?
    2. האם למשהו זה גרם להחמרה?
    הטיפול לא הוצע לי אצל פרופסור דוד צדוק.
    תודה מראש!

    • 3 באוקטובר 2014

      1. מייג לאחר הטיפול יהיה כאב עז למשך 24-48 שעות . כאב זה יוקל במעט עי עדשת מגע שתונח על העין. חדות הראיה תרד בצורה חדה ויקח לפחות חודש ימים עד שתחזור למה שהייתה טרם הטיפול
      2. הטיפול עוזר לעצור את התקדמות הקונוס ב 90% מהמטופלים. יש 1-4% סיבוכים, בינהם בצקת קרנית, צלקת בקרנית, ירידה בחדות ראיה שלא ניתן לתקנה , צורך בהשתלת קרנית
      3. על כן חשוב לעשות טיפול רק במקרה של מחלה ההולכת ומתקדמת. אם אין הוכחת התקדמות אז הטיפול מיותר

  • ציפי
    5 ביוני 2014

    פרופ' צדוק שלום,
    אני בת 35, למעלה משלושה שבועות לאחר קרוסלינקינג + PRK בעין שהיתה החזקה והדומיננטית יותר אצלי והקרטוקונוס בה היה קל. בשלב זה עדיין יש לי עדשה טיפולית כי ההחלמה איטית מאוד -הפצע במרכז הקרנית טרם החלים. אני כמובן רואה מטושטש ומתקשה מאוד בקריאה. האם עדיין מציאותי לקוות להחלמה מיטבית של העין ואיכות הראייה, לפחות כמו לפני הניתוח? מעבר לשמירה על לחות העין, טיפול אנטיביוטי והגיינה. האם יש לך רעיונות/ המלצות לשיפור ההחלמה?
    בתודה רבה מראש.

    • 6 ביוני 2014

      ציפי, ראשית תרשי לי לאחל לך החלמה מהירה
      קשה לי לענות ללא בבדיקות חוזרות . באופן כללי הפצע היה אמור להיסגר לאחר 3-4 ימים, חדות ראיה תשתפר במהלך של לפחות חודש-חודשיים ואז יש להתאים עדשות מגע ובחלק קטן מהמקרים משקפיים.
      אם עברו 4 שבועות והפצע בקרנית לא נסגר אני חושב שכדאי לגרס את בסיסו (בחדר ניתוח) ואז לתפור את העפעפיים (עדיף) או לשים עדשת מגע ולהזליף טיפות סרום (טיפות שמכינים מהדם שלך הן בצבע צהבהב) . יש לנקוט בפעולות מהירות ודרסטיות על מנת להמנע ממצב של עכירות בקרנית על רקע פצע שלא ניסגר לאורך זמן
      אשמח לראותך במרפאה בחולון או בבית חולים אסף הרופא מרפאת עיניים

  • לאוניד
    14 במאי 2014

    פרופ' צדוק שלום,

    הבן שלי בן 25 ואובחן אצלו קרטקונוס לפני כ-10 שנים. לפני כשנה הוא עבר קרוסלינקינג בשתי העניים לאחר שהתגלה כי המחלה מתקדמת. לאחר השוואת מספר בדיקות טופוגרפיה מס' חודשים אחרי הקרוסלינקינג (כולל לפני הקרוסלינקינג ובדיקה של היום) התברר שהמחלה עדיין מתקדמת. רופא המליץ על Cross Linking חוזר. קראתי שטיפול הזה עושים בד"כ פעם אחת. האם כדאי לעשות את זה פעם נוספת?. (הבן שלי סבל מאד מכאבים לאחר טיפול הזה לאורך זמן). האם יש הוכחות שפעם נוספת זה עוזר והאם ישנן עוד אופציות?

    בתודה מראש.

    • 15 במאי 2014

      אין עבודות טובות על תוצאות של טיפול חוזר אך אם הוא ממשיך להתקדם כן כדאי לנסות טיפול חוזר כי הברירה האחרת היא שהוא עלול להגיע להשתלת קרנית

  • ניר
    1 באפריל 2014

    שלום פרופ׳, רציתי לדעת מי הם קבוצת הסיכון לקבל אקטזיה לאחר ניתוח להסרת משקפיים? זאת אומרת אילו סימנים מקדימים בבדיקות לקראת ניתוח יכולים להעיד על בעיות לכאלו שבכל זאת עברו ניתוח כזה. בנוסף האם יש קשר בין אקטזיה לקרטוקונוס? תודה רבה

    • 2 באפריל 2014

      אקטזיה זה למעשה קרטוקונוס שנגרם עקב טיפול בקרנית .
      לפני ניתוח לייזר להסרת משקפיים יש לבצע בדיקת טופוגרפיה הנותנת מיידע לגבי קמירות הקרנית על הפנים הקידמיות שלה . כיום יש מכשירים שבנוסף נותנים מידע על פנים אחוריות של הקרנית ומפת עובי של הקרנית ועיוותים של הקרנית . כל אלה מאפשרים אבחון טוב יותר של קונוס עוד טרם הטיפול אך עדיין לא מזהים את כולם ויש סיכון של אקטזיה

  • סמי
    9 בדצמבר 2013

    ברצוני לדעת אם עודים את בקפלן ואם זה באמת חינםכי יש מכון פרטי שביקש ממני 14000 לכל עין
    וזה לדעתי הרבה
    ואני בשלב מתקדם בקירטקונוס
    אשמח מאד אם תעזור לי

    • 9 בדצמבר 2013

      בבית חולים קפלן טיפול קרוסלינקינג בחינם .

  • יעקב
    1 בספטמבר 2013

    אבקש לקבל בבקשה מידע מה עלותץ הניתוח-תודה

    • 1 בספטמבר 2013

      בית חולים אסף הרופא 4900 שח לכל עין
      בית חולים קפלן – חינם שאר בתי החולים דומים לאסף הרופא
      מכוני הלייזר הפרטיים כ 6000 שח לעין ואף יותר

  • 1 באוגוסט 2013

    זמן ההמתנה לבדיקה הוא מעט ארוך בהשוואה למכונים הפרטיים . מהבדיקה עד הטיפול זה אקצר

  • 30 באוגוסט 2013

    מצטער על האיחור בתגובה . ניתן לעשות טיפול באסף הרופא. אנו קודם מוודאים שיש תהליך של החמרה ורק אז מטפלים. אם אין החמרה וזה יציב אז אין טעם בטיפול

שאלה לרופא